Home > Theorieles

Theorieles

Theorielessen autorijden in Rotterdam

Theorielessen in Rotterdam
Iedereen wil zijn rijbewijs zo snel mogelijk halen, maar naast de praktijk is minstens de theorie net zo belangrijk. Bij Rijbewijs Rotterdam kunt u terecht voor theoriecursussen op maat. Wij huren een speciale theorieruimte waar hoogwaardige theorie lessen worden gegeven door instructeurs met vele jaren ervaring. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat je de theorie zo snel mogelijk onder de knie hebt, is de theoriecursus altijd een dagdeel.

Onze theorielessen worden gegeven in Rotterdam. Woont u in de directe omgeving van Rotterdam (Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Hoogvliet, Maassluis, Capelle aan den IJssel, Maasdijk, Barendrecht, Rhoon, Rotterdam IJsselmonde) dan is het ook mogelijk om bij onze verkeersschool theorie te volgen.

Waarom theoriecursus op een rijschool volgen?
De vraag naar degelijke theoriecursussen is enorm, daarom hebben wij ervoor gekozen om een theorielokaal in te richten dat precies lijkt op de situatie bij het CBR. Op deze manier ga je goed voorbereid naar het examen toe en weet je al precies welke situatie je kan verwachten. Theorie kan ook thuis geleerd worden, echter met onze theoriecursussen wordt de stof sneller opgenomen en geeft dit een hoger slagingspercentage.

Wij werken met het zogenaamde 'twintest' systeem. Dit zijn de zogenaamde kastjes met druknoppen. Via het scherm wordt een theorievraag aangegeven die vervolgens beantwoord dient te worden in een bepaald tijdsbestek.

Meer informatie over theorieles
Indien je geslaagd bent voor je theorieles ontvang je het theoriecertificaat, wanneer je af gaat rijden voor je praktijkexamen overhandig je dit document aan de rijinstructeur. Het theorieexamen bestaat uit de volgende onderdelen

- Gevarenherkenning (25 vragen)
- Onderdeel verkeersregels (30 vragen)
- Onderdeel verkeersinzicht (10 vragen)

Nieuw in het theorieexamen is het onderdeel gevarenherkenning. Vragen die je hierin kan verwachten gaan over remmen, gas loslaten of wanneer je gewoon blijft rijden onder de huidige omstandigheden. Vanaf maart 2009 is het onderdeel gevarenherkenning tevens uitgebreid. Deze vragen tellen mee voor de einduitslag. Het theorieexamen duurt ongeveer een uur.

Geslaagd? Wanneer heb ik mijn theorie examen gehaald?
Vierenveertig vragen moeten goed beantwoord zijn. Het examen bestaat uit ja/nee vragen, open vragen, meerkeuze vragen en gedragsvragen. De vragen worden weergegeven op een groot beeldscherm en moet je beantwoorden met de drukknoppen voor je in de tafel.

Na het examen duurt het 15 minuten voor de uitslag is vastgesteld, dit gaat via de computer. Indien je bent geslaagd krijg je direct een theoriecertificaat mee. Ben je gezakt dan ontvang je een uitslagformulier met de examenonderwerpen die nog verbeterd moeten worden. Per vraag kan je zien wat je fout hebt gedaan. Wanneer je op gaat voor het theorieexamen dien je een geldig certificaat mee te nemen.

Theoriecursussen online
Via onze rijschool is het ook mogelijk om theorie via het internet te volgen. U krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u de theoriecursus thuis in uw eigen tempo kan volgen. Dit is gratis inbegrepen bij onze lespakketten.

 rijbewijsrotterdam
  
  

 

 

 

 

 

------
Terug